De streek leent zich uitstekend voor wandelingen. Met een ruime keuze aan vlakke wegen of iets meer in het Heuvelland of langs de flanken van de Cassel- of Catsberg in Frans-Vlaanderen. En met de fiets ontdek je langs de volkssportroute (oude volksspelen in de omgeving van Poperinge), de Fleternaroute, de Schreveroute, de Hoppelandroute of de Frontierenroute de mooiste hoekjes van de Westhoek. De gastronomie en de vele streekbieren zijn zeker niet te versmaden.  

Huifkartochten kennen voor jong en oud een enorme bijval. In de pretparken Dadipark, Bellewaerde, Plopsaland en Boudewijnpark halen zowel jong als oud hun hartje op.

Op Dikkebus- en Zillebekevijver kunt u bootje varen en tussen de Rode- en Zwarteberg geniet u van een weids panorama op de stoeltjeslift.   

Bovendien zijn excursies naar zee of kajakken en kanovaren op de IJzer slechts een greep uit de talrijke ontspanningsmogelijkheden.

En Frans-Vlaanderen met zijn mooie dorpjes, schilderachtige vergezichten, authentiek landschap en lekkere Picon ligt slechts een boogscheut ver.

Proef het lekkerste bier van de wereld 2005 ,bij de paters van Westvleteren ( op 12 km)

laaste weekend van juni :24 H Rally van Ieper.

Bellewaarde park:een actrctiepark voor jong en oud .(op 15 km )

Gedetailleerde informatie te verkrijgen bij de Dienst Toerisme

 
 
 

 

Laatste update: 12 January, 2007 18:42